İstasyona Mart ayında gelen ve burada kesintisiz bir yıl kalmayı hedefleyen Kelly ve Kornienko, yörüngede 171 günü tamamlarken, 51 yaşındaki Kelly, "Bu büyük bir dönüm noktası. Ama henüz gün saymaya başlamayacağım. Sanırım Mart'a kadar bekleyeceğim" dedi.

Kelly, Houston'da Johnson Uzay Merkezi'ni ziyaret eden, gelecek ay gösterime girecek "Marslı" filminin oyuncuları Sebastian Stan ve Mackenzie Davis ile UUİ'den telekonferans ile sohbet ederek, "İnsanların farkına varmadığı şey şu; uzay istasyonunda olmak, daha ziyade tecrit, bir çeşit hapis gibi. Klostrofobik olmasam da dışarı çıkmak güzel olabilirdi. Burada uzay yürüyüşünden söz etmiyorum, söylemek istediğim dışarıda rüzgarı yüzümde hissetmek ve ayaklarımı yere basmak" dedi.

Scott Kelly, Dünya'ya döndüğünde yemek istediği ilk şeyin de salata olduğunu söyledi.

Amerikalı astronot Scott Kelly ve Rus kozmonot Mikhail Kornienko, geçen yıl Mart ayında Soyuz uzay aracıyla bir yıl kalacakları UUİ'ye gönderilmişti.

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılan Soyuz uzay aracında, Kelly ve Kornienko'nun yanı sıra uzayda toplam beş seferde 879 gün geçirerek bu alanda rekor kıran ve geçen cumartesi Dünya'ya dönen Rus kozmonot Gennady Padalka da bulunuyordu.

Kelly ve Kornienko'nun bir yıllık uzay misyonu sırasında insan vücudunun uzun süreli yer çekimsiz ortama nasıl cevap verdiği.