52 yaşındaki Phil Lyndon bir süredir kötü bir öksürük yüzünden rahatsızlık duyuyordu. Her insan evladı gibi öksürdüğünde balgam da söküyordu. Ama o gün işler biraz garip gelişti ve Lyndon'un öksürüğüyle dışarı fırlayan bir şey onu şok etti. Yaklaşık 5 milimetre ölçülerinde bir balgam çıkartan Lyndon, bu balgamın hareket ettiğini görünce önce yerinden sıçradı sonra daha yakından bakmaya karar verdi ve şok edici bir gerçekle karşılaştı. Lyndon, akıllara zarar olayı Mirror gazetesine şu şekilde anlattı;

201505121219_phil-lyndon-coughed-up-bug-main.jpg

"Geçen çarşamba öksürük sebebiyle doktora gittim. Doktor bana antibiyotik verdi ve kullanmaya başladım. Cuma sabahı tuvalete gittim ve öksürmeye başladım. Ağzımdan fırlayan balgamdan sonra rahatladığımı hissettim. Ancak balgam garip görünüyordu. Kahverengiydi ve kıpırdıyordu. Hemen fotoğrafını çekip zoom yaptım ve bunun bir böcek olduğunu gördüm. O an bütün ciğerlerimin bu böceklerle kaplı olabileceği aklıma geldi ve başımdan kaynar sular döküldü. Derhal hastaneye gittim ve tüm kontolleri yaptırdım. Ciğerlerim temizdi ve kan tahlillerimde bir anormallik yoktu. Rahatlamıştım"

Fakat bu böcek neyin nesiydi ve Lyndon'un içini kemiren soru buydu. Bir parazitmiydi, yoksa bir yaratığın yavrusumuydu? Lyndon durmadı ve Britanya Böcek Arşivi'ne elindeki fotoğrafı gönderdi. Fotoğrafa bakan uzmanlar kendilerinden emin bir şekilde bu böceğin, kanatları ve bacaklarını yitirmiş bir Mayıs Sineği olduğunu söylediler. Yani Lyndon aşağıdaki böceği yutmuştu:

201505121219_hexagenia_limbata-800.jpg

Bu böceğin Lyndon'un ağzına uyurken ya da yüzerken girmiş olma olasılığı çok yüksek. Bu tip yutma vakaları aslında hepimizin yaşadığı ya da yaşayabileceği bir olay ve genelde böceğin midede sindirilmesiyle sonuçlanıyor. Lyndon'un talihsizliği böceği midesine değil ciğerlerine indirmiş olması!

Not: İstatistiklere göre her insan yaşamı boyunca uyku sırasında yaklaşık 70 böcek ve 10 örümcek yiyor. Şimdiden afiyet olsun! (Radikal)