Noel için Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (UUİ) ailesini aramak isteyen İngiliz astronot Tim Peake, yanlış numarayı çevirip bir kadını korkutunca özür dilemek zorunda kaldı

Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Peake, "Az evvel telefonda ‘Alo, orası dünya mı?' diye sorduğum hanımefendiden özür dilemek istiyorum. Telefon şakası değildi… sadece yanlış numarayı tuşlamışım!" diye yazdı.

capture-030.jpg

Öte yandan bu, Peake'in yaşadığı ilk telefon krizi değil. Zira Peake geçen hafta da ailesini aramaya çalışmış ancak evde kimseyi bulamadığı için telesekretere mesaj bırakmak zorunda kalmıştı.

ITV News'e konuşan astronotun babası Nigel Peake, yaşadıkları deneyimi harika olarak tanımlamış ve oğlunun telesekretere bıraktığı mesajı asla silmeyeceklerini söylemişti:

"Gerçek olamayacak bir şeydi. Kızımızı görmek için yaklaşık bir saatliğine evden çıkmıştık, geri döndüğümüzde telesekreterdeki mesajla karşılaştık: Merhaba ben Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki oğlunuz. Biz evde yokken aramış! O mesaj sonsuza dek orada kalacak, size garanti edebilirim."