Ülkelerindeki elektrik kesintileri nedeniyle şebeke  suyundan mahrum olan Venezuelalılar park ve bahçelerin yanı sıra tünel içlerinde  ve otoban kenarlarındaki su kaynaklarına akın ediyor.  

Venezuela’da geçen ay yaşanan ve hükümetin "sabotaj" olarak  değerlendirdiği elektrik kesintileri önemli ölçüde düzeltilse de neden olduğu  şebeke suyu problemleri başkent Caracas ve ülkenin büyük bölümünde devam  ediyor.

Bazı mahallelerine 2 haftadır şebeke suyu verilemeyen Caracas  sakinleri, temizlikte kullanacakları su için park, bahçe gibi mekanlara akın  ederken, bazıları da suya ulaşmak için tünellerdeki tahliye borularını  kırıyor.

Tünellerin yanı sıra otoyol kenarlarındaki su kanallarının kapaklarını  açan Venezuelalılar, suyun bulunmaması için kaplarını nöbetleşe dolduruyor.

Burada küçük çocuğunu banyo yaptıran ve ismini vermek istemeyen  Venezuelalı genç bir anne, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarını bir  haftadır yıkamadığını söyledi.

Diğer bir Caracas sakini, suları sadece temizlik işleri için  kullandıklarını söylerken su peşinde koşan başka bir kadın ise suyu yemek  yaparken de kullanmak zorunda olduğunu belirtti.

Saat 18.00-20.30 arası elektrik kesintileri

Öte yandan geçen ay 4 büyük kesinti yaşayan ve önemli bölümüne  elektrik verilmeye başlanan Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 30  günlük yönetim planı da devreye girdi.

Plan çerçevesinde ülkenin farklı bölgelerinde 18.00-20.30 saatleri  arasında kesinti uygulanacak.

Metro yeniden çalışmaya başladı

Bu arada Caracas'ta yaklaşık bir haftadır hizmet veremeyen ve  Caracaslıları yürümek zorunda bırakan metro da yeniden çalışmaya başladı.