Venizelos, NATO Parlamenter Asamblesi toplantısında yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz'deki Münhasır Ekonomik Bölgedeki (MEB) gelişmelere değinerek, Türkiye'nin izlediği tavır için kaygısını dile getirdi. Venizelos, "Uluslararası hukuka karşı bu açık ihlal zaten çalkantılı olan bölgede bir cephe daha, bir kriz daha yaratıyor. Uluslararası toplum ve NATO'nun daha ciddi krizlere odaklanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Venizelos, Yunanistan-Mısır-Güney Kıbrıs Rum yönetimi işbirliğinin Akdeniz Diyaloğu çerçevesinde, enerji, ulaşım ve turizm işbirliğini kuvvetlendirerek aynı zamanda geniş bölgedeki istikrar, güvenlik ve halkların refahı yönündeki işbirliğini de güçlendirdiğini söyledi.

IŞİD terör örgütünün uluslararası terör tehdidi olduğunu vurgulayan Venizelos, IŞİD saldırılarının insani bir kriz oluşturduğunu ve Yunanistan'ın da büyük bir göçmen baskısı altında bulunduğunu kaydetti. Venizelos, Yunanistan'ın IŞİD'e karşı uluslararası ittifaka katıldığını da hatırlatarak, Akdeniz Diyaloğu'nun da IŞİD'e karşı değerlendirilmesi gerektiğini ve bu ortamda NATO'nun rolünün önemini vurguladı.

Ukrayna'daki gelişmelere de değinen Venizelos, Atina'nın, krizin siyasi yöntemle ve Rusya ile temas halinde çözümlenmesini desteklediğini belirterek, Rusya'nın sorunun değil, çözümün parçası olması gerekliliğini de dile getirdi. Venizelos ayrıca Batı Balkanlar'ın NATO ve AB ile bütünleşmesini desteklediğini de belirtti.