Fransa Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz’de radardan kaybolan Mısır Hava Yollarına ait A320 tipi yolcu uçağında tehlikeli bir bagajın bulunmadığını söyledi.

Elysee Sarayı'nda bakanların katılımıyla düzenlenen olağanüstü kriz toplantısının ardından Vidalies basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vidalies, uçakla ilgili ulaşılan tüm bilgileri incelediklerini belirterek, "Elimize ulaşan bütün bilgilerden hareketle uçakta herhangi bir tehlikeli bagaja rastlanmadığını söyleyebiliriz." dedi.

Vidalies  3 güvenlik görevlisinin uçakta bulunmasının Mısır Hava Yollarıyla ilgili rutin uygulama olduğunu belirtti. Konuya ilişkin Charles de Gaulle Havalimanı'nda bir kriz masası kurulduğunu, yolcu yakınlarının havalimanına gelmeye başladığını belirtti.

Uçakta 15 Fransız vatandaşının bulunduğunun kesinleştiğini belirten Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise "Önceliğimiz ailelere her türlü desteğin sunulması.Mısırlı yetkililerle irtibat halindeyiz. Bütün askeri imkanlarımızla uçağın bulunması için yapılan çalışmalara destek olacağız." diye konuştu.

Akdeniz üzerinde radardan kaybolan uçakta 56 yolcu ve 10 mürettebat bulunduğu açıklanmıştı.