ABD’nin başkenti Washington yakınlarında son 24 saatte meydana gelen silahlı saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti. Polis birbiriyle bağlantılı olduğunu düşündüğü saldırılara ilişkin bir kişiyi gözaltına aldı.

Başkent Washington yakınlarındaki Bethesda’da bugün öğle saatlerinde bir alışveriş merkezinin park alanında silah seslerinin duyulduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, biri kadın üç kişiyi yaralı halde buldu. Montgomery Polis Şefi Yardımcısı Darryl McSwain, yaralı erkeklerden birinin kaldırıldığı hastaneye hayatını kaybettiğini belirtti.

McSwain, bu olayın yaklaşık 20 dakika sonrasında aynı bölgedeki başka bir alışveriş merkezinde yeni bir saldırı ihbarı aldıklarını kaydetti. Buradaki saldırıda da bir kadının yaşamını yitirdiğini ifade eden McSwain, bu iki olayın, bir gün önce Prince George’s County bölgesinde meydana gelen diğer bir silahlı saldırıyla ilişkisi üzerinde durduklarını açıkladı.

Polis, Prince George’s County’de dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda bir kadının hayatını kaybettiğini bildirmişti. 62 yaşındaki güvenlik görevlisi Eulalio Tordil'den şüphelenen polis, Tordil’in bugünkü iki saldırıyı da gerçekleştirdiğini düşündüklerini ifade ederek gözaltına alındığını duyurdu.

Polis, Tordil’in bugün ikinci saldırının yaşandığı alanın yakınlarındaki bir noktada yakalandığını bildirdi.

Saldırılara ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.