ABD ile Küba arasındaki diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesinin en önemli adımlarından biri olan Küba'nın büyükelçiliğinin Pazartesi günü Washington'da açılacağı bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama, Temmuz ayının başlarında yaptığı açıklamada, Küba ile ilişkilerin normalleştirilmesi kararı aldıklarını açıklamıştı. İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi adımlarında biri olan Küba Büyükelçiliği'nin, başkent Washington'da pazartesi günü açılacağı duyuruldu. Elçiliğin, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez tarafından açılacağı kaydedildi. Küba'nın başkenti Havana'daki ABD Elçiliği'nin ise Pazartesi günü açılacağı ancak resmi töreninin yaz mevsiminin sonlarında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından gerçekleştirilecek ziyaret sırasında yapılacağı kaydedildi.

Öte yandan açılışın yapılacağı gün Rodriguez ve Kerry'nin Dışişleri Bakanlığı Binası'nda görüşme gerçekleştireceği ve tören sırasında Küba bayrağının, Bakanlık binasının girişinde bulunan ABD ile resmi ilişkileri olan diğer ülke bayraklarının yanına konulacağı bildirildi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi çalışmalarının başlatıldığı açıklanmış ve ABD, 33 yıl sonra Küba'yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmıştı.