Fransa'nın başkenti Paris'te bu sabah düzenlene polis operasyonlarında ele geçirilen iki teröristin, Paris'in finans ve iş merkezi olarak bilinen La Defense bölgesine saldırı hazırlığı içinde oldukları bildirildi.

France 2 televizyon kanalı, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberinde, çatışmada öldürülen terörist ile üzerinde bomba patlatması sonucu ele geçirilen teröristin başkentin finans merkezi olarak bilinen ve birçok büyük şirketin genel merkezinin yer aldığı La Defense ile Rossy hava limanında terör saldırısı hazırlığı içinde olduklarını duyurdu. Bahsi geçen bölgede Fransa'nın büyük bankaları ile şirketlerinin yönetim binaları yer alıyor.

Bu arada, meclis genel kurulunun bugünkü oturumu başkenti sarsan terör saldırıları nedeniyle yoğun tartışmalara sahne oldu.

Bakanlar kurulunu sözlü soru önergelerini yanıtladığı oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "teröre mali destek verdiğinde şüphe edilen ülkelere müsamaha edilmeyeceğini" söyledi.

Bazı Körfez ülkelerinin terörü desteklediği yolundaki iddialara ilişkin ellerinde kanıt olmadığını söyledi. Fabius, DAEŞ ile mücadelede terör örgütün finans kaynaklarını çökertilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Yine sözlü soru önergelerini Savunma Bakanı Charles de Gaulle isimli uçak gemisinin Suriye'deki hava operasyonlara destek vermek için hafta sonu bölgede olacağın bildirdi.

Kültür Bakanı Fleur Pellerin ise genel kurulda yaptığı konuşmada, iptal edilen konserler yüzünden zarar eden salonlara dayanışma fonunda 4 milyon avro mali destek sağlanacağını söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi de yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.