Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen bombalı saldırının şüphelisinin robot resmi yayınlandı. Tayland polisi, şüphelinin yakalanmasına yardım edenlere 28 bin dolar ödül verileceğini açıkladı.

Polis Şefi Somyot Poompanmoung, yaptığı açıklamada, görüntülerde görülen şüphelinin ülkede olup olmadığına, milliyetine ve kimliğini gizlemek için kılık değiştirip değiştirmediğine dair henüz bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Şüphelinin bulunması için bilgi ya da ipucu veren kişilere 28 bin dolar ödül verileceğini açıklayan Somyot, "Bombacının bu işi yalnız yapmadığına eminiz. Bunun bir şebeke işi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Polis sözcüsü Korgeneral Prawut Thavornsiri, görüntülerdeki diğer iki kişiden de suç ortağı oldukları gerekçesiyle şüphelendiklerini kaydetti.

"TAYLAND'IN BAŞINA GELEN EN KÖTÜ SALDIRI"

Tayland'da cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayut Çan-oça, patlamayı Tayland'ın başına gelen "en kötü saldırı" olarak değerlendirdi ve saldırının sorumlularının yakalanacağı sözünü verdi.

Yerel medyada, turizmin saldırıdan en çok zarar gören sektör olacağı ve saldırının ardından uluslararası şirketlerin çalışanlarına Bangkok'a seyahat etme yasağı koyduğu haberleri yer aldı. ABD, Singapur gibi birçok ülke de vatandaşlarına seyahat uyarıları yayımladı.

Yetkililer, sarı tişört giyen ve sırt çantası taşıyan bir gencin tapınağa girdiğini ve patlamadan 15 dakika önce çantayı banka bırakarak uzaklaştığını gösteren güvenlik kameralarından alınan görüntüleri bir internet sitesinde paylaşmıştı.

Pazartesi günü, Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş ve 120 kişi de yaralanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Prawit Wongsuwan, yaptığı açıklamada, saldırının kimin tarafından ya da ne amaçla yapıldığıyla ilgili henüz bilgiye sahip olmadıklarını söylemişti.

Bu arada, bomba imha uzmanlarının Bangkok'ta iki bomba daha tespit ettiği bildirilmişti.