Kurtarma operasyonunda görevli İtalyan sahil güvenlik ekipleri, sosyal medyada yazdıkları mesajda, ölen 12 kişiden üçünün İtalyan, ikisinin Arnavut olduğunun kesinlik kazandığını duyurdu. Ölen Arnavutluk vatandaşlarının Illiria adlı römorkörde görevli kurtarma ekibinde oldukları belirtildi. Yangının çıkmasından kısa bir süre sonra denize atlayan Yunan bir çiftten erkek olanın da hayatını kaybedenler arasında olduğu biliniyordu.

Bu arada, tahliye edilen feribottan sağ kurtarılanları taşıyan İtalya'ya ait iki askeri geminin halen bölgede olduğu ve kayıp olan 30'dan fazla kişiyi aramaya devam ettiği açıklandı.

"FERİBOTTA 499 KİŞİ VARDI"

Olayla ilgili soruşturma açan üç savcılıktan biri olan Bari kenti başsavcısı Giuseppe Volpe, bugün düzenlediği basın toplantısında, feribottaki kişilerin sayısının ilk açıklandığı gibi 478 değil 499 olduğunu ve çok sayıda kaçak yolcu bulunduğunu söyledi.

Yanan feribotun karaya çekilip garaj kapılarının açıldığında içeriden cesetler çıkmasının beklendiğini kaydeden İtalyan savcı, öldüğü açıklanan yolculardan ikisinin cesetlerinin denizde sürüklendiğini ve bulunamadığını ifade etti.