Jake isimli köpek henüz 3 haftalıkken büyük bir ev yangınından kurtarıldı. Ancak minik yavrunun vücudunun %75′i yanmıştı. Bu korkunç olaydan 1 yıldan kısa bir süre sonra, onu kurtaran itfaiye eri sayesinde Jake tamamen iyileşti ve hatta itfaiye teşkilatına yardım etmeye başladı.

South Carolina’daki itfaiye teşkilatında görevli William Lindler, komşusunun evinden dumanlar yükselirken görev başında değildi. Hızlı hareket eden itfaiye eri hemen üzerini giyerek olay yerine ulaştı ve orada Jake ile karşılaştı.

Lindler, Jake’in kurtarılmadan önce yanan evde 10 dakika boyunca mahsur kaldığını ve tüm vücudunda ciddi yanıklar bulunduğunu söylüyor ve ekliyor: “Birçok insanın dayanamayacağı koşullarda o hayatta kalmayı başardı.”

Jake’in ailesi veterinere götürdükleri köpeği, tedavi ücretlerini ödeyemedikleri için orada terk etmek zorunda kaldı. Lindler, Jake’i sahiplenmek istediğinde yavrunun durumu hiç de iyi değildi.

Lindler “Acı çektiği için ona morfin veriyorlardı ve 5 hafta boyunca her gün ilaçlı suda banyo yaptırılıyordu” diyor. Neyse ki Jake artık tam olarak iyileşti ve şimdi babasıyla beraber itfaiye teşkilatına yardımcı oluyor.

Lindler önce Jake’in yanık merkezinde yatan çocuklar için bir terapi köpeği olarak eğitilmesini düşündü. Ancak Jake’in yerinde duramamasından ötürü bu fikirden vazgeçildi. Sonunda South Carolina’nın Hanahan Şehri, Jake’i resmi itfaiye maskotu olarak ilan etti.

Lindler, Jake’i kundaklama tespiti üzerine de eğitiyor. Köpeğiyle gurur duyan Lindler, “O muhteşem bir köpek. Sevgi dolu ve hep mutlu bir yapısı var” diyor.

jake1.jpg

puppy-comp.jpg

fire-dog-jake-saved-2.jpg

fire-dog-jake-saved-4.jpg

jake-the-fire-dog.jpg

jake6.jpg