Birleşik Krallık'a bağlı Jersey adasından Londra'daki City Havaalanı'na doğru seyahat eden 28 yolculu uçak, mürettebatın uçağın motorlarından birinin alev aldığından şüphelenildiğini bildirmesinden sonra ülkenin güneydoğusundaki Southend Havaalanı'na indi.

Uçağın inişi sırasında itfaiye hazır bulunurken, havayolu daha sonra "yanlış alarm" olduğunu, motorun alev almadığını açıkladı.

Havayolundan yapılan açıklamada, "Yerel saatle 08.28'te SI172 sayılı Jersey'den Londra City Havaalanı'na uçan Blue Islands uçağından güvenlik uyarısı yapıldı. Uçakta 28 yolcu ve üç kişilik mürettebat bulunuyordu. Tedbir amaçlı, uçağın motorlarından biri durduruldu ve uçak Southend Havaalanına yönlendirildi. Uçak yerel saatle 08.48'te güvenli şekilde iniş yaptı. Şu anda uçakta gerekli incelemeler yapılmaktadır. İlk bulgular, motorlardan birinin alev almadığı yönündedir ve 'yanlış alarm' olduğu anlaşılmıştır" denildi.

"Blue Islands" havayolları, Jersey ve Guernsey adalarından Amsterdam, Cenevre, Londra ve Paris gibi şehirlere uçuyor.

"Virgin Atlantic" havayollarına ait bir yolcu uçağı da bu hafta başında, iniş takımındaki teknik arızadan dolayı Londra'daki Gatwick Havaalanına geri dönerek, zorunlu iniş yapmıştı.