İspanya’dan Almanya’ya giderken Fransa’da düşen uçakla ilgili yeni açıklama geldi. Savcı, “Uçağı yardımcı pilot kasten düşürmüş olabilir” dedi.

Karakutu, kazanın sorumlusu olarak yardımcı pilotu işaret ediyor. Marsilya Savcısı, yaptığı açıklamalarda uçağın kaptan pilotunun kokpitten çıktıktan sonra içeri geri giremediğini açıkladı. Savcı, yardımcı pilotun uçağı kasten düşürdüğünü iddia etti. 

Savcı, adını Andreas Lubitz olarak açıkladığı yardımcı pilotun kokpit kapısını açan kodu girmeyi reddettiğini ve uçağın dalmasını sağlayan düğmeye bastığını söyledi. 

Alman vatandaşı olan yardımcı pilot Andreas Lubitz'in 28 yaşında olduğu açıklandı. Yardımcı pilotun herhangi bir terörist geçmişi bulunmuyor. 

Savcı "Yardımcı pilot uçağı düşürmek istiyormuş gibi görünüyor. Kokpitteki ses kayıtlarına göre Kaptan Pilot kokpiti terk ettikten sonra yardımcı pilot bir kelime bile söylemiyor. Kokpitte tam bir sessizlik var" dedi.

Savcı, düşen Germanwings uçağı kurbanlarını son ana kadar çakılmadan habersizdi.

Savcı, uçağın içindeki yolcular 'çarpışma anında' hayatlarını kaybetti. 

Savcı, uçak çakılmadan önce son 8 dakikada, Marsilya kuleden defalarca uçağa çağrı yapıldı. Uçaktan tek bir cevap bile gelmedi. 

Savcı, olayın terörist bir eylem olduğuna dair hiçbir bulgu yok.  

Kazanın sorumlusu olarak gösterilen yardımcı pilot Andreas Lubitz, 28

yardimci-pilot-ucagi-kasten-dusurmus-olabilir--1402105.jpeg