Uzay araştırma birimi NASA "Yatakta Dinlenme Çalışmaları" adındaki yeni proje geliştirdi. Çalışma için haftada 1200 dolara 70 gün aralıksız yataktan kalkmayacak gönüllüler aranıyor.

Araştırma süresince fiziksel hareket oranı ciddi şekilde kaybolacak gönüllüler yattıkları yerden sadece Kitap okuyabilecek, Skype'tan görüşme yapabilecek, Oyun oynayabilecek. Yani akıllı telefonlarıyla bilgisayarlarını kullanabilecekler. Bunun karşılığında haftalık 1200 dolarkazanacaklar.

Egzersiz yapmayan grup için tüm proje toplamda 97 gün sürerken, egzaersiz yapan grup için 105 gün sürecek. Egzersiz yapmayan grup için ilk 13, yapan grup için de ilk 21 gün içerisinde, NASA'nın tesisi içerisinde yataktan kalkıp hareket edebilecek. Bu süreç bittikten sonra, 70 gün boyunca ayakta durulmasını gerektiren birkaç test haricinde deneklerin yatağından kalkması yasak olacak.

Süreç boyunca çeşitli deneyler de gönüllüler üzerinde uygulanacak. Kemik, kas ve kalp testleri ile dolaşım ve sinir sistemine yönelik testler yapılacak ve beslenme durumu ile vücudun enfeksiyonlara karşı savaşma kapasitesi de sürekli ölçülecek.

Gönüllüler 70 gün boyunca yattıkları yerden hiç kalkmadan bilim insanlarının üzerlerinde deneyler yapması karşılığında 18.000 dolar alacaklar.