emen'de Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, meşru hükümet ve Suudi Arabistan ile esirlerin tamamını takas etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Husi, sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Doğrudan ya da Kızılhaç aracılığıyla esirlerin tamamını takas etmeye hazırız." ifadesini kullandı.

Kızılhaç'a konuyla ilgili bilgi verdiğini aktaran Husi, talep gelmesi halinde alıkoydukları Yemen ve Suudi Arabistanlıların takasını yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Yemen hükümeti ise Husilerin müzakereler öncesi iyi niyet girişimi olarak esirlerin tamamını serbest bırakmayı reddettiğini belirterek, Husileri başta Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi ve diğer askeri liderler olmak üzere 3 binden fazla kişiyi kaçırmakla suçluyor.

Ancak, her iki tarafın elindeki esir sayısına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de yönetimi ele geçirmek isteyen Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon da Mart 2015'ten bu yana meşru yönetime bağlı güçlere destek veriyor.