HDG Sözcüsü Raşid eş-Şerabi, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "Taiz'de Halk Direniş güçlerinin Husilere yönelik saldırılarında bir tank ile bir askeri aracın imha edildiğini, çıkan çatışmada 15 Husi militanın öldürüldüğünü, 24'ünün yaralandığını" belirtti. Söz konusu çatışmalarda Halk Direniş güçleri mensubu 2 kişinin öldüğünü 14'ünün yaralandığını kaydeden Şerabi, Husilerin havan mermileri ile yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda ise 1 sivilin öldüğünü, 5 sivilin yaralandığını aktardı.

Ayrıca, Hudeyde ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) Husilere ait hedeflere düzenlediği saldırıda 4 Husinin öldüğü, 5'inde yaralandığı kaydedildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, HDG'nin Hudeyde iline bağlı Cebel Ras bölgesinde Husilere ait kontrol noktasına RPG tipi roketatarla düzenlediği saldırıda 4 kişi öldü, 5 kişi yaraladı.

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Zemar iline bağlı Atme ilçesinde Husilere ait hedefleri bombaladı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyon güçlerinin Zemar iline bağlı Atme ilçesinde Husilere ait hedeflere üç hava saldırısı düzenledi. Olayda ölü ve yaralıların olduğu kaydedilirken sayılarının henüz bilinmediği aktarıldı. Hava saldırısında militanlara ait bazı askeri araçlar da imha edildi.

KOALİSYON UÇAKLARI MUHA VE HUDEYDE LİMANLARINI VURUYOR

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların, Yemen'in Taiz kentindeki "Muha" ile ülkenin batısındaki "Hudeyde" limanlarına yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyona ait savaş uçakları Muha limanına 2, Hudeyde limanına ise 10 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Koalisyon güçlerinin iki günden bu yana Hudeyde ve Taiz limanları ile sahil şeridine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını ifade eden söz konusu kaynaklar, Hudeyde ile Taiz'in tamamının kurtarılması yolunda denizden indirme yapılmasına başlanması için bu iki limanın kontrolünün sağlanmasının amaçlandığını ileri sürdü.

Yemen Ulaştırma Bakanı Bedir Basilme, bugün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Muha limanının birkaç gün içinde Hadi yanlısı güçlerin eline geçeceğini savunmuştu.