Yemen'in başkenti Sana'nın farklı mahallelerindeki 3 camiye düzenlenen bombalı saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen Haber Ajansı'nın (SABA) haberine göre, Sana'nın ortasında yer alan Hail caddesindeki el-Kubbetulhadra, Zira'a mahallesindeki el-Kebsi ve El-Cerraf bölgesinde bulunan el-Haşuş camilerine 4 bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Saldırıların düzenlendiği yerlerin çoğunlukla Ensarullah Hareketi (Husiler) taraftarlarının bulunduğu bölgeler olduğu belirtilen haberde, ölü ve yaralıların sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Terör örgütü DAEŞ'e yakın internet sitelerinden yapılan açıklamada, saldırıların örgüt tarafından yapıldığı belirtilerek, "Başkent Sana'da Husilere ait camiler hedef alındı" ifadeleri kullanıldı.

Başkent Sana'da halkın, camilere yönelik düzenlenen bombalı saldırılardan dolayı ilk teravih namazı için camilere gitmekten korktuğu gözlemlendi.

Öte yandan çatışmalar, hava saldırıları ve zorlaşan hayat şartları altında ramazana giren İbb halkı yatsı ezanının okunması ile birlikte camilerde saf tuttu. Kentte bir çok camide aynı heyecan yaşanırken camileri dolduran Müslümanlar, ülkenin barış ve huzura kavuşması için dua etti.