Yemen'de Birleşmiş Milletler'in (BM) yaptığı çağrı üzerine gece yarısından sonra yürürlüğe giren ateşkesin Taiz'de 7 defa ihlal edildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin ateşkesin yürürlüğe girdiği ilk yarım saat içerisinde Taiz'de Yemen ordusu ve HDG güçlerinin kontrolündeki bölgeleri bombaladığı ifade edildi.

Açıklamada, kentin Er-Ravda, El-Kemb, Kilabe ve Subat mahallelerinin Husiler tarafından bombalandığı kaydedildi.

Öte yandan Marib kentinde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı hava savunma kuvvetlerinin, Husilerin attığı bir balistik füzeyi havada imha ettiği belirtildi.

BM, 18 Nisan'da Kuveyt'te yapılması planlanan müzakereler öncesi taraflara iyi niyet göstergesi olarak ateşkes çağrısı yapmıştı.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, daha önce yaptığı açıklamada, müzakerelerin, geri çekilme, silahların teslimi, güvenlik düzenlemeleri, siyasi çözüm ile mahkum ve tutukluların serbest bırakılması için bir komite kurulmasıyla birlikte 5 konu üzerinde yürütüleceğini bildirmişti.

Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleşmiş ancak görüşmeden ilerleme sağlanamamıştı.