Yemen'in güneyindeki Lahec ilinde silahlı kişilerin hükümet binası ile siyasi güvenlik merkezinin (istihbarat) kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler, Lahec ilinin merkezi Huta'daki hükümet ve siyasi güvenlik merkezi (istihbarat) binalarına saldırı düzenledi.

Hükümet binasını koruyan 27 askeri öldürdükten sonra burada kontrolü sağlayan silahlı grubun, siyasi güvenlik merkezinden de 4 subayı kaçırdığı öne sürüldü. Silahlı kişilerin, güvenlik güçlerinin çekilmesi nedeniyle Huta'daki bazı emniyet binalarının da kontrolünü ele geçirdiği ve kentte güvenlik zafiyeti yaşandığı ifade edildi.

Kentteki hükümet ve emniyet binalarına daha önce de El-Kaide'ye bağlı gruplarca saldırılar düzenlenmişti.

Öte yandan Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) bağlı militanların herhangi bir direnişle karşılaşmaksızın Taiz kentine girdiği belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, militanlar, 20 askeri araç, zırhlı personel taşıyıcılar ve iki araç ile Taiz'in doğusundaki Özel Kuvvetler Karargah'ına girdi.

Buna karşılık Taiz kenti sakinlerinden onlarca kişinin, karargahın önüne gelerek Husilerin kentten çıkmasını talep ettiği ifade edildi.

Harekete bağlı Güvenlik Komitesi'nin, kentte güvenlik önlemlerinin arttırılmasını engellemesinin ardından kısa bir süre sonra Husi militanlar, Zemmar kentinden Taiz'e hareket etmişti.