Yemen'de yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalar ve militanların sivil yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda 10 kişinin öldüğü, 2 çocuğun yaralandığı bildirildi.

Yönetime bağlı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Taiz kentinde çıkan çatışmalarda 7'si Husi biri HDG'den 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada çatışmalar sebebiyle kentin güneyinde bulunan ve bölge sakinlerinin ulaşımı için önem taşıyan Heyce el-Abd yolunun trafiğe kapandığı ifade edildi.

Öte yandan yerel kaynaklar, Husilerin Taiz'in doğusundaki Sebat semtine düzenledikleri saldırılarda 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 2 çocuğun da yaralandığını aktardı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlılarıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor. Husiler ve Salih yanlıları sık sık sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla saldırılar düzenliyor.