Yemen'deki Husilere bağlı keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu 3 Suudi Arabistan askerinin öldürüldüğü iddia edildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen'in resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın güney sınırında bulunan Asir iline bağlı Rabua bölgesinde 3 Suudi askeri, Husi keskin nişancılarının açtığı ateş sonucu öldürüldü.

Haberde Husilerin, Dahran Asir'deki pek çok mevziye topçu saldırısı düzenlediği ve Suudi ordusundan yaralananlar olduğu da belirtildi.

Suudi Arabistan'dan konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı, iddialar bağımsız kaynaklar tarafından da doğrulanmadı.

BEYDA'DA ÇIKAN ÇATIŞMALARDA 28 KİŞİ ÖLDÜ

Yemen'in orta kesimindeki Beyda vilayetine bağlı ez-Zahir ilçesinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda da 28 kişi hayatını kaybetti.

Çatışmalarda HDG mensuplarından 12, Husilerden ise 16 kişinin öldüğü, her iki taraftan da çok sayıda yaralı bulunduğu belirtildi.

AA muhabirine konuşan yerel kaynaklar, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin de destek verdiği Husiler ile HDG arasında akşam saatlerinde başlayan şiddetli çatışmalarda iki taraftan da onlarca ölü ve yaralı olabileceğini bildirdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının da söz konusu bölgelerde karadaki çatışmalarla eş zamanlı Husi hedeflerini vurduğu, ölü ve yaralılar olabileceği kaydedildi.

TAİZ'DE HUSİLER İLE HDG ARASINDA ÇIKAN ÇATIŞMALARDA 9 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Yemen'in orta kesiminde yer alan Taiz kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 9 kişi öldü.

Taiz'deki çatışmalarda 7 Husi militanı ile 2 HDG mensubu hayatını kaybederken, çatışmaların özellikle özel kuvvetlere ait askeri karargah yakınında yoğunluk kazandığı gözlendi.

HDG mensuplarının, Husilerin, özel kuvvetlere ait askeri karargaha yönelik saldırılarını püskürttüğü ve geri çekilmelerini sağladığı ifade edildi.

Öte yandan Taiz kentinin giriş ve çıkış noktalarına uygulanan Husi kuşatması nedeniyle kentteki insani krizin arttığı ifade edildi.

BM Dünya Gıda Programı'ndan (WFP) yapılan açıklamada, Taiz'de kötüleşen gıda güvenliğinden duyulan endişe dile getirildi. Kente gıda ulaştırma imkanı olmadığına işaret edilen açıklamada, on binlerce kişiye bir ayı aşkın süredir gıda yardımı ulaştırılamadığı kaydedildi.

WFP Ortadoğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Müdürü Muhanned Hadi, yaptığı yazılı açıklamada, olası bir insani trajediyi önlemek için Taiz'e gıda maddelerinin ulaşımına imkan tanınması çağrısında bulundu.

Hadi, mevcut durumun sürmesi halinde, açlığın neden olduğu tamiri mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkacağına işaret etti.