Yemen'de Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait Devrimci Komite'nin, 17 kişiden oluşan "Yüksek Güvenlik Komitesi" kurduğu bildirildi.

Kontrolü Husilerin elinde bulunan Yemen resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre Devrimci Komite, Savunma Bakanı Mahmud es-Sabihi'nin başkanlığında 17 kişiden oluşan yüksek güvenlik komitesi kurulmasını kararlaştırdı.

Haberde ayrıca, istifa eden Savunma Bakanı Sabihi ve İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın bakanlıktaki görevlerine devam etmelerinin kararlaştırıldığı aktarıldı.

Güvenlik komitesi önceden, içişleri ve savunma bakanlarının yanı sıra askeri ve güvenlik yöneticileri ile diğer kişilerden oluşurken, başkanlığını görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yürütüyordu.

Husiler dün, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin istifasının ardından siyasi geçiş sürecini belirleyecek "Anayasa Manifestosu" yayımlamıştı.

Manifestoya göre, Ensarullah Hareketi'ne bağlı "Devrimci Komite"nin onaylayacağı 5 üyeli "Başkanlık Konseyi" kurulması kararlaştırılırken, şu anki parlamento 551 sandalye ile "Ulusal Geçiş Meclisi" adı altında çalışmalara başlayacağı, başkanlık konseyi üyelerinin meclis tarafından seçileceği, konsey ile meclisin çalışma süresinin ise en fazla 2 yıl olacağı belirtilmişti.