Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın koalisyon güçlerine dayandırdığı habere göre, Yemen'den Necran bölgesine yönelik saldırıda kara kuvvetlerinden 5 asker yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Ensarullah Hareketi (Husiler) ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerine yönelik Ma'rib vilayetinde yürüttüğü operasyonda Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı bir askerin öldüğü bildirildi.

BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre, BAE Silahlı Kuvvetleri, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri kapsamında Yemen'in doğusundaki Ma'rib vilayetinde "darbeci Husilere" karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.

Yemen'in meşru hükümetinin yanında yer alan koalisyon güçlerinde görevli bir BAE askerinin Ma'rib operasyonunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynakları da koalisyon güçlerine bağlı birliklerin, bugün ilk defa Ma'rib vilayetinde yönetim yanlısı HDG'nin yanında Husilere ve Salih yanlısı güçlere karşı çatışmalara girdiğini bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Ulusal Ordu ve HDG birliklerinin, Ma'rib ilinde koalisyon güçlerinin desteğiyle ciddi anlamda ilerleme katettiğini aktaran kaynaklar, Husiler ile Salih güçlerine yönelik operasyonda her türlü silahların kullanıldığını söyledi.

Yemen, geçen yıl eylül ayında başkent Sana'yı ele geçiren Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Ülkede Husilerin ilerleyişini engellemek için 26 Mart'ta başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuyla bölgede fiili olarak yer alan Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ile ordu ve halk direniş güçlerine ait birliklerin, Husilere karşı kapsamlı operasyon hazırlığı içinde olduğu ifade ediliyor.