Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 35 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG'den yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in batı ve doğu kesimlerinde Husiler ile şiddetli çatışmalar çıktığı ve koalisyon güçlerinin Cebel Sabr'da ve El-Cund ilçesinde Husilere ait mevzilere hava saldırıları düzenlediği belirtildi. Çıkan çatışmalar ve hava saldırılarında Husilerden 30 kişinin öldüğü, direniş güçlerinden ise 5 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Çatışmaların ardından HDG'nin, El-Hua ve El-Eranib tepeleri ile El-Hasab mahallesindeki bazı mevzilerin kontrolünü sağladığı ifade edildi.

TAİZ'DE YERLEŞİM YERLERİNE SALDIRILAR

Öte yandan yerel kaynaklar Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, Taiz'de sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla düzenlediği saldırılarda 12 kişinin yaralandığını aktardı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında çatışmalar sürüyor. Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz de şiddetli çatışmalara sahne olurken, Husiler ve Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.