Yemen'in güneydeki Aden vilayetindeki uluslararası havalimanında uçuşların, başkent Sana'da yaşanan olaylar nedeniyle durdurulduğu bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ensarullah Hareketi (Husiler) mensuplarının Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna düzenlediği saldırılar nedeniyle Uluslararası Aden Havalimanı'nda uçuşlar iptal edildi.

Durumun sakin olduğu Aden'de bu kararın Husilerin Başkent'teki saldırılarına tepki olarak alındığı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Hadi'nin Aden'e bağlı Abyan kentinde doğduğu biliniyor.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin, Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla daha da tırmanmıştı.

Husi Ensarullah örgütünün merkezi olan kuzeydeki Sada kentinden başkent Sana dahil olmak üzere orta kesimlere oradan da güney illerine doğru yayılma stratejisi izlemesi ve birçok kenti ele geçirmesi üzerine, ülkedeki Sünni aşiretler ve Ensaru'ş Şeria örgütü ile Husiler arasında da zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.