Hastane yetkilileri ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Taiz'in doğu ve güney bölgelerinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 4'ü HDG'den, 2'si Husilerden 6 kişi öldü, 2'si HDG'den 7'si Husilerden 9 kişi yaralandı.

Öte yandan, Taiz'deki yerel yönetimden yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin dün gerçekleştirdiği ziyaretle, kentin Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçler tarafından kuşatılmış olduğunun görüldüğü belirtildi.

BM heyetinin girişiyle aylar sonra ilk defa Ed-Dehi geçiş noktasının açıldığı kaydedilen açıklamada, Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından gönderilen 286 tırdan oluşan yardımlardan şu ana kadar sadece 3'ünün girişine izin verildiği, geri kalanlarının ise hala Husiler ve Salih yanlıları tarafından kentin çevresinde alıkonulduğu ifade edildi.

Söz konusu yardım malzemelerinin kuşatma altındaki kentin ihtiyaçlarını gidermede yetersiz olduğu belirtilen açıklamada, BM heyetinin Taiz'e ulaşmasıyla eş zamanlı olarak yardımların girişinin, Husiler tarafından uygulanan kuşatmanın gerçekliğini ortaya koyduğu bildirildi.

HAVA SALDIRISINDA ÖLEN HUSİLERİN SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

Bu arada Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, dün Yemen'in kuzeyindeki Sada iline düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Ensarulah Hareketi (Husiler) mensuplarının sayısının 26'ya yükseldiği bildirildi.

Husilere ait "El-Mesira" televizyon kanalının haberine göre, koalisyon uçaklarının dün Sada iline bağlı Dahyan beldesine düzenlediği saldırıda aralarında söz konusu televizyon için çalışan bir kameramanın da bulunduğu 26 kişi öldü.

Daha önce yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin Dahyan beldesine düzenlediği hava saldırılarında Husilerden 18 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Husiler, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu bazı evlerin vurulduğunu ileri sürerken, Suudi Arabistan resmi televizyonu ise söz konusu saldırıda Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin hedef alındığını ve öldürülenler arasında Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'nin yakını ve saha komutanı Ahmed el-Aceri'nin de bulunduğunu duyurmuştu.

Öte yandan Yemen'in güneyindeki İbb şehrinde bugün bir pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 4'e, yaralıların da 20'ye yükseldiği belirtildi.

Hastane kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, pazar yerine kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği ifade edildi.