Yemen Devrim Gençliği'ne bağlı grupların hükümete destek gösterilerinin ardından cuma gösterilerinin ikinci ayağında Husiler hükümet karşıtı protestolar için toplandı. Başkent Sana'nın Havaalanı bulvarı üzerindeki gösterilerde toplanan yüzlerce Husi hükümet karşıtı eylemlerini sürdürdü.

Gösterilerde ayrıca hafta içi yaşanan şiddet olaylarında hayatını kaybedenler için de cenaze namazı kılındı. Husiler attıkları sloganlar ve açtıkları dövizlerle hafta içi düzenlenen gösterilerde emniyet güçlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden 6 kişiyi ''şehit'' ilan etti.

Gösterilerin olduğu meydana araçların arkasında getirilen cenazeler, ellerde taşınarak özel olarak hazırlanan platforma konuldu. Yapılan konuşmaların ardından sloganlar atılarak cenaze namazı kılındı. Husi göstericiler, hükümet karşıtı söylemlerini sürdürerek cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye hükümeti fesh etmesi için çağrıda bulundu. Protestolarda ayrıca talepleri karşılanıncaya kadar Hadi ile masaya oturulmayacağı ve Ulusal Birlik Hükümeti kurulmadan gösterilerin sonlandırılmayacağı mesajları verildi.

Hafta içi düzenlenen gösterilerde Husi grupların Başbakanlık binasına doğru yürümek istemesi sonucu emniyet güçleri ateş açmış ve 6 protestocu hayatını kaybetmişti. Hadi, 2 Eylül Salı günü, "ülkenin krizden çıkması için" bir hafta içerisinde yeni hükümet kurulacağını ve akaryakıt fiyatlarının düşürüleceğini açıklamış ancak Husiler eylemlerine devam etme kararı almıştı.