Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'deki Ed-Dim bölgesinde Husilerin tank ateşiyle saldırıları sonucu 4'ü kadın 9 kişi öldü. Hayatını kaybedenler arasında bir anne ve çocuğu ile bir ailenin tüm fertleri bulunurken, 11 kişi yaralandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun da sivillere yönelik saldırıdan birkaç saat sonra söz konusu tankı vurup kullanılamaz hale getirdiği öğrenildi.

Öte yandan, Halk Direnişi Güçleri (HDG) tarafından kurtarılan El-Vaiziyye ilçesine Husiler tarafından Katyuşa roketleri atıldığı belirtildi.

Şebve kentinin Beycan ilçesinde ise HDG tarafından kurulan pusuda 2 Husi militanı öldürüldü, 2'si yalandı. Husilerin, pusu kurulan bölgede varlıklarını ciddi şekilde artırdığı ve kontrol noktaları kurduğu ifade edildi. Kentin farklı bölgelerinde de HDG ile Ensarullah Hareketi ve eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı cumhuriyet muhafızları arasındaki çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husilere ait silah depolarını imha ettiği, Husiler ve Salih yanlısı birliklerin de Katyuşa roketleri ile HDG adına bölgede çatışan Al Arif aşiretine ait evleri vurduğu kaydedildi.