Yemen'de Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) ülke siyasetine müdahalesini protesto etmek ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye destek vermek isteyen yüzlerce kişi, başkent Sana ve İbb kentlerinde gösteriler düzenledi. Husilerin, İbb'deki gösterilere müdahale ettiği ve onlarca göstericinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İbb kentinde düzenlenen gösterilere silahlı Husi militanlar tarafından ateş açılması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Husilerin, bazı göstericileri de kaçırdığı ifade edildi.

Öte yandan Sana'nın merkezindeki Ez-Zubeyriye Caddesi'nde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı binası önünden başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

"Özgürlük" "Darbeye hayır, meşruiyete evet". "Devrimimiz kesintiye uğramayacak" sloganları atan göstericiler, silahlı militanların Sana'yı terk etmesini ve bu militanlar tarafından kaçırıldığını öne sürdükleri kişilerin tamamının serbest bırakılmasını istedi.

Kameraman ve foto muhabirlerinin görüntü almasına izin vermeyen Husiler, bir foto muhabirini ise darp etti.

Husi Ensarullah Hareketi'nden ise henüz olaya ilişin bir açıklama yapılmadı.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, Ensarullah Hareketi (Husiler), 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ülkedeki siyasi kesimler tarafından ''darbe" olarak nitelendiriliyor.