Suudi Arabistan'ın güneyindeki sınır bölgelerine Yemen tarafından yapılan saldırılarda biri Pakistan uyruklu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberde, ülkenin güneyindeki El-Hars iline Yemen tarafından düzenlenen saldırılarda, bir kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü yabancı uyruklu 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Haberde ayrıca ülkenin güneyindeki Necran bölgesine düzenlenen saldırılarda ise Pakistan uyruklu bir kişinin öldüğü, yabancı uyruklu 3 kişinin yaralandığı kaydedildi.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, Yemen'in başkenti Sana'daki Husiler ile eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere ait silah depolarının koalisyona ait jetler tarafından vurulmasının ardından kentte, operasyonların başladığı 26 Mart'tan bu yana en şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu, çok sayıda şarapnel parçasının sokaklara dağıldığını belirtti.

Bugün başlayacağı duyurulan ateşkese saatler kala meydana gelen patlamaların, bir saatten fazla sürdüğünü ve büyük korkuya neden olduğunu aktaran görgü tanıkları, sokaklardan ambulans sirenlerinin yükseldiğini anlattı. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin ise henüz bir bilgi edinilemedi.

Adil Abdulbari isimli siyasi aktivist ise patlamaların büyüklüğünü anlatmak için Facebook hesabından, "Sana'da güneş bugün doğudan, Nakam dağından battı" diye yazdı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Yemen'de 12 Mayıs'tan geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.