Yemen'de 6 ay önce bilinmeyen bir örgüt tarafından kaçırılan ve rehin tutulan Fransız yardım çalışanı Isabelle Prime, serbest bırakılmasının ardından Fransa'ya döndü.

Şubat ayında Yemen'de kaçırılan ve bu süreçte kurtarılmak için Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande ile Yemen eski Cumhurbaşkanı Hadi'den yardım isteyen yardım çalışanı Isabelle Prime, serbest bırakıldı. Fransa'ya dönen Prime, Cumhurbaşkanı Hollande tarafından karşılandı.

Holande, serbest bırakılan ve ülkesine dönen Prime'ı rehin kaldığı süreç içerisindeki cesaretinden ötürü tebrik ederek "Evine hoş geldin" dedi. Hollande Prime'nin serbest bırakılmasında etkili olan Umman hükümetine de teşekkürlerini sundu.

Prime ve çevirmeni Cherine Makkaoui, araçlarıyla yolculuk yaptıkları sırada polis kılığındaki kişiler tarafından durdurulmuştu. Dünya Bankası, UNICEF ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen bir gelişim projesinde danışman olarak çalışan Prime, çevirmeniyle birlikte 24 Şubat'ta bir örgüt tarafından kaçırılmıştı. Sadece Prime'ı almak isteyen polis kılığındaki kişiler, Makkaoui ile girdikleri tartışması sonucu çevirmeni de rehin almıştı. Çevirmen daha sonra Aden şehrinin güneyinde serbest bırakılmıştı.