Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişilerce Lahic'in Beyt Ayyaz köyü yakınında Özel Güvenlik Kuvvetlerini taşıyan araca RPG tipi roketatar ve havan mermisiyle düzenlenen saldırıda 5 polis hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Saldırının Cumhurbaşkanı Abdurabbu Masur Hadi yanlısı Halk Komiteleri'nce düzenlenmiş olabileceği iddia edildi.

Kentin Tur el-Baha bölgesinde Halk Komiteleri'nin konvoyuna düzenlenen silahlı saldırıda ise Halk Komiteleri'nin bölge sorumlusu Aid el-Cadi ve 2 koruması hayatını kaybetti.

Özel Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Albay Abdulhafız es-Sakkaf'ın, Cumhurbaşkanı Hadi'nin kendisini görevden almasına karşı çıkması sebebiyle Lahic'e komşu Aden'de bir haftadan bu yana gerginlik yaşanıyor. Daha önce adı "Merkezi Güvenlik Kuvvetleri" olan birliğin Aden'de yaklaşık 2 bin askeri bulunuyor.

Aden Valisi Abdulaziz bin Habtur, Cumhurbaşkanı Hadi'nin görevden alma kararını tanımayan Sakkaf'ın çıkardığı "isyanın", ordu birlikleri tarafından bastırıldığını açıklamış, daha önce güvenlik güçlerine teslim olan Sakkaf'ın ise çatışmalar sırasında kaçtığını belirtmişti.