Yemen'in Marib kentinde yönetime bağlı ordudan bir tuğgeneralin ölümü dolayısıyla yapılan taziye merasimini hedef alan bombalı saldırıda 4 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Marib'te geçen cuma Husiler ile yaşanan şiddetli çatışmalarda hayatını kaybeden 3. Askeri Bölge Komutanı Tuğgeneral Abdurrab eş-Şeddadi için taziye merasimi yapıldı.

Taziye binasının içine yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ölenler arasında Şedadi'nin kardeşi Salim eş-Şedadi'nin de bulunduğu aktarıldı.

Saldırıyla alakalı resmi makamlardan henüz açıklama yapılmadı.

Geçen cumartesi günü Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da, Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine iki hava saldırısı düzenlendiği, yaşamını yitirenler arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da Savunma ve İçişleri bakanlarının bulunduğu bildirilmişti.

BM, Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Husilerin El-Mesira televizyon kanalında saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

DALİ'DE ÇATIŞMALARDA 10 MİLİTAN ÖLDÜ, 14 MİLİTAN YARALANDI

Yemen'de yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda ise, 10 militanın öldüğü, 14 militanın yaralandığı bildirildi.

Silahlı Kuvvetler Basın Merkezinin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamada, ulusal ordu ve onu destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve onlara destek veren devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında Ed-Dali vilayetinin Meris cephesinde çatışma çıktığı kaydedildi.

Yönetim yanlısı güçlerin Husilerin saldırılarını püskürttüğü ifade edilen açıklamada, çatışmalar neticesinde 10 militanın ölü olarak ele geçirildiği, 14 militanın yaralandığı belirtildi.