Yemen'in Taiz vilayetinde Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin saldırıları sonucu aralarında sivillerin de bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz Havaalanı'nda konuşlanan Husiler tarafından sabah saatlerinde atılan havan topu Vadi el-Medam Mahallesi'ndeki bir evin üzerine düştü. Olayda 4'ü kadın 5 sivil yaşamını yitirdi.

Ravza Hastanesi'nde görevli Doktor Hamud ez-Zib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu eve havan topunun düşmesi ve Husilerin sonrasındaki saldırılarında biri çocuk 9 kişinin yaralandığını belirtti.

Taiz Valisi Ali el-Mameri yaptığı yazılı açıklamada, Husilerin yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını kınayarak, "Sivillerin yeniden bombalanması, dinlerin yanı sıra bütün örf ve insani kanunları ihlal anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Mameri, Husilerin sivillere karşı "vahşice işlediği suçların" önüne geçilmesi için uluslararası toplum ve ilgili uluslararası insan hakları kuruluşlarına çağrı yaptı.

TAİZ VE BEYDA'DAKİ ÇATIŞMALAR

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'ne (HDG) bağlı Askeri Konseyin operasyon sorumlusu Albay Abdülaziz el-Mecidi, Taiz'in batı cephesinde Husiler ve Salih yanlıları ile şiddetli çatışmalara giren HDG birliklerinden 2 kişinin öldüğünü, 8'inin yaralandığını aktardı.

Husiler ve Salih yanlılarının sabahın erken saatlerinde kentin batısında yer alan ed-Debab bölgesini almak için saldırıya geçmesi üzerine şiddetli çatışmaların yaşandığını söyleyen Albay Mecidi, HDG'nin direnişi sonucu karşıt güçlerin arkalarında onlarca ölü ve yaralı bırakarak geri çekilmek zorunda kaldığını kaydetti.

Öte yandan HDG komutanlarından Mustafa Hüseyin el-Beydani, ülkenin orta kesiminde yer alan el-Beyda kentinde Husiler ve Salih yanlısı güçlere düzenlenen operasyonda 4 kişinin öldürüldüğünü ve çok sayıda askeri malzemenin ele geçirildiğini ifade etti.