Yemen'in Taiz kentinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

HDG basın merkezi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'deki Ed-Dabab bölgesinde Husi mevzilerine yönelik HDG güçlerinin topçu ateşi açması sonucu 9 Husi militan öldü.

Husiler ile HDG arasında devam eden çatışmalarda 1 HDG milisinin öldüğü, Husilerin sivil yerleşim yerlerine açtıkları topçu ateşinde ise 3 sivilin yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan, Taiz'in Hayfan ilçesinde Husiler ve destekçilerinin HDG'nin ele geçirdiği Telle el-Kule'deki askeri mevkileri geri almak için ağır silahlarla saldırdığı ve iki taraftan da onlarca kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı. Yaklaşık 21 milyon Yemenlinin insani yardıma ihtiyacı olduğu ifade ediliyor.