Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu devam ediyor. Son olarak koalisyona bağlı savaş uçakları, başkent Sana'nın el-Ceraf bölgesinde bazı hedefleri vurdu. Bombardıman sırasında yerleşim yerleri de hasar gördü.

Hava saldırılarının ardından El-Ceraf mahallesinden kesif bir duman tabakasının yükseldiği gözlenirken, bazı evlerde de yangın çıktı. İtfaiye araçları ve ambulanslar bölgeye sevkedildi. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgi edinilemedi.

Operasyonun hedefinin ise Husi Ensarullah Hareketi'ne ait silah depolarının olduğu kaydedildi.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.