Yemen'in başkenti Sana'da Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile ordunun, Şii Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) yönelik operasyonunda 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanına bağlı ordu ile yönetim yanlısı direniş güçleri, Sana'nın Fardatu Nehem bölgesinde stratejik öneme sahip Kaved Dağı'nda Husiler ile çatışmaya girdi.

Çatışmada yönetim yanlılarından 10 kişi yaşamını yitirirken, Husilerden de ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Ölü sayısına ilişkin bilgi verilmezken, 20 Husinin esir alındığı ifade edildi.

Çatışmaların akabinde ordunun Karved Dağı'nda kontrolü sağladığı, dağın kontrol altına alınmasıyla Husilerin bazı bölgelere giden yardım yolunun kesilmesinin önünün açıldığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.