Yemen'in Taiz ve El-Beyda kentlerinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) militanları arasında yaşanan çatışmalar ile Sudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait uçakların saldırılarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'in farklı bölgelerinde taraflar arasında çıkan çatışmalarda 11 Husi ile 5 HDG milisi yaşamını yitirirken 16 Husi ile 11 milis yaralandı. HDG güçlerinin Taiz'in doğusunda ilerleme katettiği ve Husilerin kontrolündeki bazı bölgeleri ele geçirdiği ifade edildi.

Husilerin Taiz'de Cebel Sabr, Subat ve Et-Tahrir el-Esfel köylerinde düzenlediği saldırılarda ise 2 sivil öldü, 9'u yaralandı.

KOALİSYON GÜÇLERİNİN BEYDA'DAKİ SALDIRILARINDA ÇOK SAYIDA MİLİTAN ÖLDÜ

Koalisyona ait uçakların Beyda'daki Vadi el-Halk bölgesine düzenlediği hava saldırısında çok sayıda militanın öldüğü belirtilirken sayıyla ilgili bilgi verilmedi.

Devrimden bu yana siyasi istikrarsızlığın bir türlü sona ermediği Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Koalisyon güçleri, Husilerin yanı sıra onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını hedef alırken, çeşitli kentlerde Şii Husi Ensarullah Hareketi militanları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar da sürüyor.

HUSİ LİDERİ, TARAFTARLARINA SUUDİ ARABİSTAN SINIRINDAKİ KENTLERE YÖNELME ÇAĞRISI YAPTI

Ensarullah Hareketi (Husiler) lideri Abdulmelik el-Husi, taraftarlarına Suudi Arabistan sınırındaki kentlere yönelme çağrısında bulundu.

Husi, başkent Sana'da Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının katledilmesinin 1376. yılı ve aşura günü nedeniyle toplanan taraftarlarına yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan sınırındaki Cazan, Necran ve Asir kentlerine yönelme çağrısı yaptı.