Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri’nden yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının Taiz iline bağlı El-Muhha ve Hayfan ilçelerinde Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanlara ait mevzilere düzenlediği saldırılar sonucunda 21 Husi militanın öldüğü, onlarcasının yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, çatışmalarda HDG’den 2 kişinin hayatını kaybettiği, 20’sinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlısı militanların Taiz’teki yerleşim birimlerine açtığı top ateşi sonucunda 2 sivil hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklar da İslami Reform Partisi İbb İli Başkanı Muhammet Hamid eş-Şami ve oğlunun evleri yakınında döşenen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.