Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı 5 siyasi partinin, uluslararası toplum ve kurumlarından hükümete destek vermesini istediği bildirildi.

Genel Halk Kongresi, Yemen Islah Birliği, Yemen Sosyalist Partisi, Nasırcı Parti ve Er-Reşad Partisince yapılan yazılı açıklamada, kurtarılmış bölgelerde durumun normale dönmesi, siyasi ve ekonomi kurumlarının yeniden devletin kontrolüne geçmesi ve darbe yönetiminin sona ermesi konusunda hükümetin desteklendiği belirtildi.

Ekonominin yönetimi, doğal kaynakların çıkarılması, yeniden imar programlarının yürütülmesi, petrol ve gaz ihraç edilmesi, gelirlerin toplanması ve devlet bütçesinin yönetiminin hükümetin görevi olduğu kaydedilen açıklamada, "Uluslararası toplum ve kurumları, Yemen ile ilgili alınan kararlar gereği doğan ahlaki ve hukuki sorumluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz." ifadesine yer verildi.

Yemen basınında, Uluslararası Para Fonunun (IMF), Sana'da Husilerin kontrolündeki Merkez Bankası ile iş yaptığı yönünde haberler yer almıştı. Yemen hükümeti ise bu duruma karşı çıkıyor ve mali teamüllerde kendisinin muhatap alınmasını istiyor.