Devrik Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Suudi Arabistan öncülüğündeki harekatın sonlandırılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, bir an önce "diyalog masası"na oturulması çağrısında bulundu.

Salih, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Yemen'e yönelik saldırıları kınadığımız ve karşı çıktığımız gibi saldırının sonlandırılmasını da memnuniyetle karşılıyoruz. Sorunların çözülmesi için diyalog görüşmelerine dönülmesi gerekiyor" dedi.

"Hataların düzeltilmesi"ni isteyen Salih, "Şiddet, güç kullanımı ve kan dökülmesinin seçeneklerden tamamen çıkarılması ve hesapların yeniden gözden geçirilerek, hataların düzeltilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin çağrısıyla, "Husilerin ülkedeki ilerleyişini engellemek üzere" Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun, 26 Mart'ta başlattığı hava harekatının dün akşam sona erdiği açıklanmıştı.

Operasyonunun Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetinin talebi üzerine hava harekatının sonlandırıldığını ve artık Yemen halkı için "Umuda Dönüş" operasyonunun başlayacağını belirtmişti. Asiri, "Umuda Dönüş operasyonu, siyasi, diplomatik ve askeri çalışmalardan oluşuyor" ifadesini kullanmıştı.