Yeni bir akım Kondom Balonu Meydan Okuması. 2014 yılında Amerikalı vatandaşların als’ye dikkat çekmek için başlattığı  bir akımdı Buz Kovası Meydan Okuması. Size  yollanan meydan okumaya, 24 saat içinde başından aşağı buzlu su dökerek cevap veriyordunuz. Eğer bu meydan okumaya cevap vermek istemiyorsanız  100 dolar bağış yapıyordunuz.  2015 yılına damga vuracak yeni akım ise Kondom Balonu Meydan Okuması.

Peki nedir bu Kondom Balonu Meydan Okuması. Hemen kısaca bahsedelim. Bir arkadaşınız içine su doldurduğu condomu hemen başınızın üzerinden kafanıza bırakıyor. Eğer kondom tam olarak kafanıza girerse o zaman meydan okuma hakkınız oluyor. Henüz bu akımın hangi amaçla başladığı konusunda bir bilgi yok. Sosyal medyada hızla yayılan bu akım için viral söylentileri mevcut.

İnternette dolaşan iddialardan biride bu meydan okuma sırasında 16 yaşındaki genç kız A. D. hastanelik oldu. Boğulma tanısı konulan genç kız zamanında yapılan müdahale ile hayata döndürüldü. Doktorların genç kızın boğazına dolanan kondomu görünce oldukça şaşırdıkları ve konuyu polise haber verdikleri ayrıca gelen haberler arasında. Genç kızın ailesi konudan habersiz olduklarını ve  internetten edindiği arkadaşaları yüzünden böyle bir şeyin başlarına geldiğini belirtiler.

Buz Kovası Meydan Okumasına Türkiye’de de katılımın yaygın olmuştu. Merak konusu aynı katılımın Kondom Balon Meydan Okumasına da olup olmuyacağı yönünde. Doktorların kesinlikle karşı çıktığı bu akım için bizde bir kez daha uyarıyoruz.