Devlet yetkililerinin kişinin sosyal yaşamını incelemesinin, doğru olmadığı rahatsızlık verici olabileceği de ihtimaller arasında yer alıyor. Çünkü sosyal hesaplarında kişinin dini inancı, cinsel tercihleri ve günlük alışkanlıkları gibi bir çok bilgide bulunuyor. 

Yapılan açıklamalar bu bilginin formda opsiyonel olacağı yönünde, boş bırakılması durumunda ise kişinin gizlediği birşeylerden şüphelenilebilir. Zararlı kişilerin sosyal medyayı ne denli kullandığı da soru işaretlerini koruyor. Terör için ülkeye gelen birisinin bunu sosyal medyada paylaşacağını düşünmek uzmanlar tarafından oldukça saçma olarak görülüyor. 

Kişilerin fişlenmek korkusuyla sosyal medya hesaplarında ki paylaşımlarını sınırlaması ve frenlemesi ifade özgürlüğüne aykırı olabilir. Sosyal medyada paylaşılan bir bilginin yanlış yorumlanması masum kişilerin başına iş açabilir. Kısaca otosansürde söz konusu ihtimaller arasında.

ABD, tıpkı gençler arasında yeni sevgilinin açıp sosyal medya hesaplarına bakması gibi merakla yeni turistinin geçmişini araştıracak.

Henüz kesin bir sonuç elde edilmedi. Electronic Frontier Foundation (EFF) adlı sivil toplum örgütü, bu uygulamanın yasalaşmaması için uğraşlarını sürdürüyor.