Hayvan Takvimi'ne göre bugün "Maymun Yılı"nın başlaması nedeniyle, Cakarta'daki Wihara Dharma Bhakt tapınağı, sabahın ilk saatlerinden itibaren Çinlilerin akınına uğradı.

Tapınakta mum ve tütsü yakan Endonezyalı Çinliler, tapınak önünde toplanan yardıma muhtaç insanlara yardımda bulunurken, "belaları ve şerleri kovma" geleneğinin parçası olarak kafesteki kuşları serbest bıraktı.

Yenny Sefia adında bir Çinli,  yeni yıla ibadet ederek girmek istediği için tapınağa geldiğini belirterek, "Yeniyılın tüm insanlara huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. Bugün burada dua ettim. Belalar ve kötülüklerin kovulması için kafesten kuşları serbest bıraktım. Umarım dualarım kabul olur" dedi.

Endonezya'da bugün Çin yeni yılı nedeniyle resmi tatil ilan edilirken, etkinlikler gün boyu devam edecek. Öte yandan, Çin yeni yılı kutlamaları boyunca 3 bin 300 polisin görev yapacağı kaydedildi.

Endonezya'da 250 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 4'ünü Çinliler oluşturuyor. Zamanında Çin'den gelen göçmenler tarafından getirilmiş bu gelenek ve görenekleri kapsayan yeni yıl kutlamalarına Endonezya'da "İmlek" deniyor.