Irak'ın başkenti Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge girişlerindeki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Irak güvenlik güçleri, Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda, teknokrat bir hükümetin kurulması talebiyle kurdukları çadırlarda oturma eylemine başlayan Şii lider Mukteda es-Sadr yanlılarını korumak gerekçesiyle trafiğe kapattı.

MECLİS BAŞKANIN SEÇİLECEĞİ İDDİASI

Irak Meclisi'nde 171 milletvekilinin yarın düzenleyeceği oturumda yeni meclise başkan ve iki yardımcısını seçeceği iddia ediliyor.

AA muhabirine konuşan, Kanun Devleti Milletvekili Muhammed es-Sayhud, "Yarın meclis başkanı ve iki yardımcısını seçmek için oturum düzenleyeceğiz." dedi.

Bağdat'ta katıldığı bir panelde konuşma yapan Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ise meclisin önümüzdeki günlerde resmi oturumlara başlayacağını söyledi.

Irak'ta hukuki meşruluğu tartışmalı bir oturumla 171 milletvekilinin yaptığı oylama sonucu Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ve iki yardımcısı Humam Hammudi ile Aram Şeyh Muhammed'in görevden alındığı iddia edilmişti.