İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye'de IŞİD'e karşı hava saldırısı başlatılması gerektiğini ifade ederek, "Ülkelere karşı tehditler Rakka'da planlandı ve organize edildi. Rakka, yılanın başıdır" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere Parlamentosuna seslendi. David Cameron, İngiltere'nin yılanın başını kesmek için Suriye'de IŞİD'e karşı hava saldırısı başlatması gerektiğini söyledi. İngiltere için doğru şeyi yapmak istediğini dile getiren İngiliz Başbakan, bu akşam oynanacak İngiltere-Fransa maçını izleyeceğini ifade ederek, "Halkımız, tarihinde defalarca kez olduğu gibi bu kez de tüm kötülüklere karşı dayanışma içinde olacaktır. Birlikte, bir kez daha başaracağız" diye konuştu. Cameron, saldırılarda hayatını kaybeden Nick Alexander'i anarak, "Bu şeytanın dünyasını yıkmak için yaşadığımız korkunun ve kızgınlığın ardından kararlığımız gelmelidir" dedi.

IŞİD'in merkezinin Rakka'da olduğunu kaydeden İngiltere Başbakanı David Cameron, şunları söyledi: "Ülkelere karşı tehditler Rakka'da planlandı ve organize edildi. Rakka, yılanın başıdır. Suriye'de ABD, Fransa, Ürdün ve Körfez ülkelerini istihbarat, denetim ve yakıt ikmali anlamında destekliyoruz. Ancak, daha fazlasını yapmamız gerektiğini daha önce de söyledim. Doğrudan ve artan bir tehditle karşı karşıyayız ve onunla mücadele etmemiz gerekiyor. Sadece Irak ve Suriye'de değil."

Cameron, Paris saldırılarının hükümetlerin güvenlik kısıtlamalarını meşrulaştırdığını kaydederek, "Paris'te olanlardan sonra çok şey öğrendik" dedi. İngiliz gücünün, Irak'ta toprakların IŞİD'den geri alınması konusunda yerel polislere yardım ettiğini söyleyen Cameron, Perşembe günü ABD'nin hava saldırılarında IŞİD'in celladı John'un öldürüldüğünü söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Suriyeli mültecilere yardım konusunda aralarında halen eksiklik olduğunu bildiren Cameron, geçen hafta İngiltere'nin Türkiye'ye mali yardımda bulunacağını açıkladığını bildirdi.