Köln'de uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralanan Henriette Reker  yapılan seçimlerde yüzde 52 oy alarak Köln Büyükşehir Belediye Başkanı  seçildi. 

Yüzde 40 katılımın olduğu seçimlerde oyların yüzde 52,66'sini Reker  alırken en yakın rakibi Sosyal Demokrat Partili (SPD) Jochen Ott yüzde 32,02 oy  aldı. 

Yabancı ve mülteci dostu politikalarından dolayı cumartesi günü 44 yaşındaki  Frank S. tarafından 20 santimetrelik bıçakla boynundan yaralanan, daha sonra  kaldırıldığı Köln Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat edilen Reker'in sağlık  durumunun ise iyiye gittiği açıklandı.

İşsiz olan ve sosyal yardımla geçinen  saldırgan Frank S'nin 1990'lı yıllarda Özgürlükçü Alman İşçi Partisi (FAP) içinde  aktif görev aldığı bildirildi. FAP'ın aşırı sağcı ve şiddet eğilimli olduğu  gerekçesiyle 1995 yılında Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. 

TÜRKLER İÇİN SICAK MESAJLAR VERMİŞTİ

Çok sayıda göçmen kökenlinin yaşadığı Köln kentinde, eşi de yabancı  kökenli olan başkan adayı Reker, seçim çalışmalarında Türk dernek ve STK'larını  da ziyaret ederek Türkler ve yabancı kökenliler ile ilgili sıcak mesajlar  vermişti. 

 Reker, Hristiyan Demokrat Parti (CDU), Yeşiller, Hür Demokratların  (FDP) ortak çatı adayı olarak seçimlere bağımsız olarak girmişti.