Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi bugün düzenlediği basın toplantısında, Yunan bankalarına yapılacak acil likidite desteğinin arttırıldığını açıkladı.

Yunanistan ile Euro bölgesi arasında varılan anlaşmanın dün akşam saatlerinde Yunan Parlamentosu'nda kabul edilmesinin ardından Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi bugün Almanya'nın Frankfurt kentinde basın toplantısı düzenledi. Yunan bankalara yapılan acil yardım ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Draghi, Atina ile Euro Bölgesi arasında varılan anlaşmanın acil yardım desteği için koşulları değiştirdiğini ifade etti. Yunanistan'daki bankalara yapılacak acil likidite desteğini arttırdığını kaydeden, Draghi, açıklamasında Yunan bankalarına kullandırılacak acil yardım desteğinin önümüzdeki hafta için 900 milyon Euro arttırıldığını belirtti. Draghi, koşulların değiştiğine vurgu yaparak, "Bazı şeyler değişti. Çeşitli parlamentolardan köprü finansmanının onaylanmasına dair haberler aldık. Ve Acil Likidite Desteğinin şartlarını değiştirdik" dedi.

Öte yandan Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının, Yunanistan ile üçüncü kurtarma paketine dair görüşmelerin başlamasına karar verdiği kaydedildi.