Yunan hükümeti, üçüncü kurtarma paketi kapsamındaki müzakerelerin başlaması için yasal düzenlemelere ilişkin yasa tasarılarını parlamentoya sundu.

Yunan Hükümetinin, üçüncü kurtarma paketi kapsamında müzakerelerin başlaması için uluslararası kredi veren kuruluşların çıkarılmasını şart koyduğu yasal düzenlemelere ilişkin yasa tasarılarını parlamentoya sunduğu kaydedildi. Yunan Başbakanı Alexis Çipras'ın bu yasaları yarın akşama kadar parlamentodan geçirmesi gerekiyor.

Yunan Hükümeti ve Euro bölgesi liderleri arasında yapılan ve ülkeye nakit akışı sağlayarak ekonominin canlanmasını hedefleyen yeni kurtarma paketi, Yunan Parlamentosu'nda oylanmıştı. 300 sandalyeli Yunan Parlamentosu'nda yapılan oylamada 229 milletvekili "evet" yönünde oy kullanırken, 64 milletvekili anlaşmaya "hayır" demiş, oylamaya katılan 6 milletvekili ise çekimser yönde oy kullanmıştı. Hükümet partisi olan Syriza'dan 38 milletvekili ise tasarıya olumlu yönde oy kullanmamıştı. Yeni yardım paketi müzakerelerinin başlayıp başlamaması konusunda Alman Parlamentosu'nda yapılan oylamada, 439 milletvekili "evet" oyu kullanırken, 119 milletvekili görüşmelere karşı çıkmış, 40 milletvekili de "çekimser" kalmıştı.